Borac sa Krunićem u Premijer ligu

Darko Vojvodić definitivno je završio misiju na klupi Borca, a na njegovu poziciju skoro sigurno će doći dosadašnji sportski direktor Branislav Krunić.

Iako je vrlo ubjedljivo proveo Borac kroz Prvu ligu Republike Srpske, a na kraju prošle sezone sačuvao “crveno-plave” u Premijer ligi u kojoj nisu igrali zbog dobro poznatih problema sa licencom, Vojvodić ipak neće odraditi ugovor do kraja. Stručnjak iz Foče zimus se obavezao na ostanak u Banjaluci do ljeta 2020. godine, ali to nije bila dovoljna garancija. Naznake o njegovom odlasku mogle su da se čuju još prije mjesec, ali ni Vojvodić ni predsjednik kluba Vico Zeljković sve do juče nisu željeli da potvrde ovu informaciju.

– Tačno je, moram da kažem da smo se rastali korektno i da nije bilo teških riječi. Mislim da sam uradio sve što je kao zadatak stavljeno pred mene, tako da odlazim uzdignutog čela i punog srca što sam dobio priliku da vodim klub kakav je Borac – rekao je Vojvodić prije sinoćne utakmice posljednjeg kola protiv Rudar Prijedora.

Iako još nije zvanično potvrđeno, brigu o fudbalerima Borca preuzeće bivši igrač i direktor kluba, a dosadašnji sportski direktor Branislav Krunić. On je, po svemu sudeći, dobio naklonost uprave kluba iako su u igri bili i njegov prezimenjak Simo koji je donedavno trenirao Čukarički, strateg Krupe Slobodan Starčević, te Dragan Jović koji je nedavno osvojio treću titulu u nizu sa jednim klubom u Angoli.

Krunić nema mnogo trenerskog iskustva, posebno u Premijer ligi. Ovu sezonu počeo je na klupi Krupe, ali je otišao poslije nekoliko kola, dok je ranije bio trener i igrač u Željezničar Sport timu.

Protiv “Želje” u Kupu grada

Iako su Banjalučani sinoć završili sezonu u prvenstvu, danas će imati priliku da se dokopaju još jednog trofeja, jer će u finalu Kupa grada snage odmjeriti sa Željezničarom (18 časova). Biće ovo prilika da “crveno-plavi” u 23. poslijeratnom izdanju ovog takmičenja po 11. put stignu do trofeja. Bili su najbolji 1998, 2000, 2002, 2004, 2007, 2009, 2011, 2014, 2017. i 2018. godine, a u prošlogodišnjem finalu savladali su Krupu sa 2:0. Ekipa sa Predgrađa peharu se radovala samo jednom i to 2006. godine.

Komentari