Ima se, može se: Stanivuković za konja dao 45.000 KM

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković kupio je nedavno skupocjenog konja njemačke pasmine, za kojeg je izdvojio 45.000 KM, saznaje banjaluka24.net.

Mladi poslanik nedavno se na društvenim mrežama pohvalio novim konjem, po imenu Fargo, ali je, uz tekst, izostalo objašnjenje odakle mu konj i koliko ga je platio.

Po saznanjima našeg portala, radi se o vrhunskom konju skupocene njemačke pasmine „kave pijene“, a plamenito grlo mu je prodao biznismen i poznati uzgajivač konja Irfan Cepić iz Prijedora.

–    Stanivuković je odlučio da nauči jahati, a, poslije duge pretrage kod vrhunskih odgajivača, izabrao je konja izuzetnih osobina i pedigrea. Kako je sam ispričao, za njega je izdvojio čak 45.000 KM, što običnom svijetu, koji živi samo od svoje plate, sigurno izgleda mnogo para, ali za nekoga ko istinski voli konje i pritom ima dosta para, kao Draško, ne predstavlja neki trošak, pogotovo ako se radi o plemenitom grlu vrhunskog pedigrea, kao što je ovaj konj – priča naš izvor.

Stanivuković je svog novog, skupog  ljubimca smjestio u poznatoj uzgajivačnici konja na Čokorskim poljima, gdje za njegov boravak, kao i ostali vlasnici konja, plaća mjesečni pansion od 400 KM.

To je, međutim, kažu poznavaoci, samo mali dio troškova koji sa sobom nosi tako skup sport, kao što je držanje konja, pošto se mjesečna izdvajanja znaju popeti i na 1.000 KM, računajući i hranu, lijekove, pansion i usluge veterinara.

Stanivuković se, inače, u javnosti svojski trudi da stvori utisak skromnosti, pa je, tako, naprimjer svojevremeno tvrdio da je prodao skupocjenog bmwa i zamijenio ga „skromnijim“ golfom sedmicom. Međutim, samo par mjeseci nakon te tvrdnje fotografisan je za volanom „jaguara f pejs“, skupocjenog SUV-a čija cijena dostiže i do 150.000 KM.

(BanjaLuka24.net)