Izbori 2020: Kandidati za načelnika Dervente sigurni u pobjedu

Nedjelja, 18.10.2020., 10:21Subota, 17.10.2020., 15:29

Izborna kampanja za lokalne izbore zvanično je počela i u Derventi lijepljenjem plakata, promocijom spotova i kandidata na društvenim mrežama. Aktuelnom načelniku Miloradu Simiću (SNSD), konce će pokušati da pomrsi odbornik u Skupštini opštine Derventa Vlado Kovačević (SDS) koji ima i podršku PDP-a.

Simiću, koji je na funkciji načelnika od 2004. godine, na crtu staje Kovačević koji je u tri uzastopna mandata biran za odbornika. Međutim, obojica su sigurni u svoju pobjedu.

– Siguran sam u svoju pobjedu! Ne bih bio kandidat da ne vjerujem. Jasno i glasno želim da kažemo stop odlasku naših sugrađana. Želim Derventu punu djece, da zajedničkim snagama vratimo porodilište. I naravno, bolje uslove za život – veće plate i bolja radna mjesta. Želim da svi imamo ista prava, a ne da imamo povlaštene i s druge strane ekstremno siromašne. Naš narod više nema vremena za čekanje, potrebna nam je svježa krv, novi ljudi, nove ideje, iznad svega sposobni i pošteni ljudi, ne samo u Derventi, nego u cijeloj Republici Srpskoj – rekao je Kovačević.

Foto: Snježana Aničić

Iako mnogi smatraju da je upravo Kovačević taj koji bi mogao da “sruši” Simića, prvi čovjek Dervente je siguran u pobjedu.

– Moj rival iz SDS-a je fin momak, ali nije najjači koga sam imao. Najjači je bio Nade Planinčević, takođe iz SDS-a, ali sam ga uspio nadjačati. Ovo što je Derventa uspjela da uradi “pod mojom palicom i orkestrom” malo ko može nadjačati – naglasio je Simić za SrpskaCafe.

SDS-ov kandidat smatra da niko ne treba da bude na čelu nekoga grada pet mandata, a posebno ako je veliki odliv broja stanovnika. Kao najveće probleme vidi i manji broj đaka, zatvaranje porodilišta, probleme sa “Unisom”, neriješenu kanalizaciju…

Kako je rekao Simić, njegova ovogodišnja kampanja se neće razlikovati od prethodnih. Smatra da su rad i red od početka njegove prednosti te da nisu potrebna velika obećanja.

Foto: Snježana Aničić

– Nisam na ovoj funkciji zbog fotelje. Mnogo toga je urađeno, ali znam da ima još puno posla i problema koje treba postepeno rješavati – govori Simić i dodaje da njegova budućnost za opštinu nudi projekte.

Kovačević ističe da će svoju kampanju voditi dostojanstveno, ali da neće ćutati o problemima u Derventi kojih, kako kaže, ima mnogo.

– Smatram da u svemu što čovjek radi mora da zadrži pristojnost, opštu kulturu, kućno vaspitanje i dostojanstvo, iznad svega. U narednih mjesec dana očekuje me mnogo susreta sa mojim sugrađanima, to je nešto što praktikujem svih 12 godina od kada sam u politici. Tu se ništa neće promijeniti, osim što ćemo sada susrete intenzivirati – poručio je Kovačević.

Dva kandidata – jedna poruka: “Očekujemo fer kampanju”

Obojica su optimistični da će kampanja proteći fer, korektno i bez većih problema.

Foto: Snježana Aničić

– Hoću da vjerujem da će kampanja proći valjano, zato bih svima poželio sreću na predstojećim izborima – poručio je Simić za kraj.

Za Kovačevića, fer kampanja se podrazumijeva i naglašava da će njegova sigurno biti takva.

Pravo glasa u Derventi ima 33 658 građana, od kojih je 2 524 prijavljeno za glasanje izvan BiH. Na izborima će učestvovati 23 politička subjekta i skoro 350 kandidata.

Kampanja će trajati do 14. novembra do sedam časova kada počinje izborna tišina, a lokalni izbori se održavaju 15. novembra.

Snježana Aničić/SrpskaCafe.com

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.