Izborni rezultati SNSD-a bolji nego prije četiri godine

Subota, 21.11.2020., 10:49Subota, 21.11.2020., 10:49

Zadovoljan sam rezultatima koje je SNSD postigao na lokalnim izborima, jer su bolji nego prije četiri godine, izjavio je, potpredsjednik SNSD-a, Radovan Višković.

On je naveo da je SNSD osvojio načelničke i gradonačelničke pozicije u 45, od 64 lokalne zajednice, a sa koalicionim partnerima u 48, imajući u vidu da je Ujedinjena Srpska osvojila načelnička mjesta u Stanarima i Bratuncu, a Demos u Šekovićima.

Dodao je da je SNSD izgubio mjesto gradonačelnika Banjaluke i da nije dobio poziciju gradonačelnika u Bijeljini, ali da ne treba zanemariti činjenica da ta stranka ima ubjedljivo najveći broj i glasova i odbornika u skupštinama ova dva grada.

– Niko ne spominje da je SNSD nakon 20 godina dobio Prijedor, a poslije 25 godina prvi put i Gacko. Pojedinci žele da te činjenice žele da stave u sjenu dva gradonačelnika – Banjaluke i Bijeljine. Volio bih da smo dobili i ta dva mjesta, ali nismo, i poštujem volju građana – istakao je Višković i zahvalio građanima koji su dali povjerenje SNSD-u.

On je naveo da je sada na novoizabranim gradonačelnicima Banjaluke i Bijeljine da opravdaju ili ne povjerenje koje su im ukazali građani.

– Legalista sam i prihvatam volju građana, ovo je demokratija – rekao je Višković koji je i predsjednik Vlade Republike Srpske.

Naglasio je da je za Srpsku najvažnije da su protekli lokalni izbori bili pošteni i demokratski, legalni i da je Srpska pokazala da je u vrijeme pandemije sposobna da sprovede izbore na demokratski način.

SRNA

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

snsdRadovan Višković