Javni skup u Parku Mladen Stojanović!

Utorak, 25.06.2019., 10:10Utorak, 25.06.2019., 10:10

Poslanici PDP-a i SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković, Jelena Trivić i Nebojša Vukanović prihvatili su prijedlog Policijske uprave Banjaluka da javni skup, zakazan za četvrtak, bude održan u Parku Mladen Stojanović, a ne na Trgu Krajine.

Organizatorima, koji su prethodno prijavili učešće ne više od 200 učesnika na javnom okupljanju, predložena je lokacija parka koja je ujedno i jedna od lokacija koje je grad Banjaluka definisao za te namjene, jer je trenutno turistička sezona.

Kako se saznaje, poslanici su pozvani jutros u prostorije Policijske uprave Banjaluka da dopune prijavu javnog okupljanja, jer nije sadržavala sve podatke koji su definisani Zakonom o javnom okupljanju.

Poslanici, podnosioci prijave javnog skupa, prihvatili su da izmijene prijavu i dopune je potrebnim podacima.

Draško Stanivuković je istakao da su poslanici prihvatili da javni skup bude organizovan u Parku Mladen Stojanović.

– Htjeli su park, dobiće park. Oni bi najsrećniji bili da nas pošalju na Manjaču, ali negdje još dalje da se ni ne vidimo. Mi ćemo biti istrajni u borbi da oslobodimo Trg Krajine i vratimo ga građanima – istakao je Stanivuković okupljenim novinarima.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović rekao je da su u policiji imali pristojan razgovor i da će se skup definitivno organizovati u parku.

– Skup će se definitivno organizovati u parku uz mogućnost jedne protestne šetnje do zgrade Vlade ili Narodne skupštine Republike Srpske. To će biti miran skup, a nama je najvažnije da bude maksimalno pristojno, i da nikakvi incidenti ne zasjene našu namjeru. Apelujem da svi građani koji dođu ne provociraju policiju i da sve protekne u miru – rekao je Vukanović.

Poslanici PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković i Jelena Trivić 22. juna predali su Policijskoj upravi Banjaluka zahtjev za mirno okupljanje građana na Trgu Krajine u četvrtak, 27. juna, u 19.30.

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.