Mališani iz “Leptirića” u posjeti Gradskoj upravi

Povodom “Nedjelje djeteta”, gradonačelnik Igor Radojičić, priredio je danas prijem za mališane iz dječjeg vrtića “Leptirić”.

Tom prilikom, mališani su izrazili svoje želje, koje se uglavnom odnose na izgradnju novih vrtića, dječjih sportskih igrališta.

“Grad Banja Luka je u proteklom periodu organizovao nekoliko velikih akcija koje se tiču naših najmlađih, napravljeno je preko 20 novih dječjih igrališta. Pošto imamo velike liste čekanja na smještaj u vrtić, u toku je najveća aktivnost obezbjeđivanja novih mjesta u vrtićima. U ovom momentu, u toku je gradnja novih prostora na četiri lokacije za oko 450 mališana, a to su Lazarevo, Petrićevac, Starčevica te vrtić “Ježeva kućica””, rekao je Radojičić.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Jelena Kurtinović, kazala je da Grad intenzivno radi na povećanju kapaciteta smještaja u vrtićima.

“Roditelji su shvatili značaj predškolskog vaspitanja i obrazovanja i mi danas u banjalučkim vrtićima imamo preko 2.000 djece u 24 objekta. Grad i Centar za predškolsko u ovom momentu nisu u mogućnosti da saniraju sve vrtiće koji su starije gradnje te smo se usmjerili i na traženje donacija kako bi sva banjalučka djeca imala adekvatan smještaj u predškolskim ustanovama”, zaključila je Kurtinović.

U nastavku “Nedjelje djeteta”, između ostalog, u srijedu 9. oktobra, očekuje nas manifestacija dan otvorenih vrata (11.00 časova). Dan kasnije, 10. oktobra, na Trgu Krajine će biti organizovana promocija dječjih prava, da bi 11. oktobra djeca vratila ključece grada gradonačelniku.