Milica Marković na čelu Agencije za unapređenje stranih investicija

Petak, 22.05.2020., 18:31Petak, 22.05.2020., 18:44

Milica Marković, bivša parlamentarka Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, imenovana je na poziciju v.d. direktorice Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA).

Savjet ministara Bosne i Hercegovine je na jučerašnjoj sjednici smijenio nekoliko čelnika državnih agencija kojima je istekao mandat, među kojima i direktora Agencije za promociju stranih investicija Gordana Milinića.

Konkursna procedura za ranije raspisani javni poziv za izbor direktora FIPA-e nikada nije okončana, što je otvorilo prostor da se na poziciju vršitelja dužnosti direktorice imenuje Milica Marković, bivša SNSD-ova parlamentarka u Parlamentu BiH.

– Agencija za državnu službu objavila je javni konkurs u novembru 2019. godine na koji sam se ja prijavila. Konkursna procedura nije bila dovedena do kraja zato što nije bio formiran Savjet ministara BiH – istakla je Marković za Klix.ba.

Navodi kako se raspitivala šta će biti sa kandidatima koji su se prijavili i saznala da Savjet ministara BiH treba imenovati komisiju za odabir kandidata.

– Kako sam obaviještena, juče je na sjednici Savjeta ministara imenovana komisija koja će obaviti intervjue sa kandidatima, ne samo za FIPA-u, već i za druge konkurse koji su ranije bili objavljeni – rekla je Marković.

Napominje kako je imenovana na poziciju vršitelja dužnosti direktorice FIPA-e, ali da je normalno da će biti među konkurentima.

– S obzirom na to da ispunjavam sve pravno-formalne uslove ne vidim razloga zašto se ne bih kotirala na način da budem kvalifikovana na tom konkursu – zaključila je Marković.

Klix.ba

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

milica markovicAgencije za unapređenje stranih investicija