Nešić uputio inicijativu za ukidanje Komisije za koncesije BiH

Ponedjeljak, 11.05.2020., 13:14Ponedjeljak, 11.05.2020., 12:53

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić uputio je danas u parlamentarnu proceduru inicijativu za ukidanje Komisije za koncesije BiH.

– Komisija za koncesije BiH je od 2005. do kraja 2019. godine potrošila 15,51 milion KM. Broj zaposlenih se kretao od 10 do 14, a danas ih je 10. Za to vrijeme nije odobrila nijednu koncesiju, niti joj je predat ijedan zahtjev za koncesione projekte – istakao je Nešić, koji je i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Nešić je ukazao da su sedam članova Komisije za koncesije, sekretarice, vozači, automobili i kancelarije koštali poreske obveznike milione da ne bi radili ništa, saopšteno je iz DNS-a.

– Zato ovu instituciju treba odmah ukinuti, a novac preusmjeriti tamo gdje je potrebniji, kao što su podsticaji poljoprivredi i privredi – poručio je Nešić.

On očekuje podršku i parlamentarnih partija iz Federacije BiH jer su i one prethodnih godina imale kritički stav prema ovoj instituciji.

– Ako postoji volja – postoji i rješenje. Zašto ne bi, u slučaju da se desi neki koncesioni projekat iz nadležnosti BiH, taj posao radilo ad hok tijelo ili zajednički entitetske komisije za koncesije? To je mnogo racionalnije i efikasnije rješenje – smatra Nešić.

Opširnije o pomenutoj komisiji i apsurdnosti njenog postojanja čitajte u sljedećem tekstu:

Srna

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

Nenad Nešić