PDP protiv povećanja PDV-a i za smanjene fiskalnih nameta

Utorak, 11.02.2020., 17:33Utorak, 11.02.2020., 17:12

Predstavnici rukovodstva PDP-a predali su danas Narodnoj skupštini Republike Srpske inicijativu za donošenje deklaracije o ključnim pravcima fiskalne politike Srpske kojom se ne dozvoljava povećanje stope PDV-a u BiH i traži smanjenje fiskalnih nameta u Srpskoj.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je novinarima u Banjaluci da je cilj ovog strateškog dokumenta da fiskalna politika u Republici i njenim lokalnim zajednicama bude zasnovana na najnižim porezima, doprinosima, taksama i svim drugim fiskalnim i parafiskalnim nametima u regionu.

– To je jedini način da otvorimo novi prostor za investicije, privredna ulaganja, razvoj i nova radna mjesta- rekao je Borenović.

Borenović je istakao da je PDP protiv bilo kakvog povećanja stope PDV-a u BiH i akciza na gorivo i naftne derivate, te da traže da, kako je istakao, Narodna skupština obaveže predstavnike Srpske u zajedničkim institucijama da se ponašaju u skladu sa pomenutim stavom.

Borenović je rekao i da je rukovodstvo ove partije jedinstveno, te da su besmislene informacije pojedinih medija da će potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić preći u SDS i biti kandidat za gradonačelnika Banjaluke.

Borenović je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je Trivićeva, zajedno sa rukovodstvom PDP-a, jedan od stubova opozicije.

SRNA

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

pdp