Poznata sva imena koja će činiti Savjet ministara BiH

Ponedjeljak, 16.12.2019., 16:45Ponedjeljak, 16.12.2019., 16:10

Nedžad Branković, Dževad Mahmutović, Hazim Rančić i Nezir Pivić funkcioneri su koje je Kadrovska komisija Stranke demokratske akcije (SDA) predložila za zamjenike ministara u Savjetu ministara BiH.

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) danas će potvrditi prijedlog Kadrovske komisije da se Bisera Turković kandiduje za ministra spoljnih poslova BiH kao i kandidate za mjesta zamjenika ministara u Savjetu ministara BiH.

Kako piše Klix.ba, zamjenik ministra komunikacija i transporta BiH biće Nedžad Branković, zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Dževad Mahmutović, zamjenik ministra pravde BiH Nezir Pivić, a zamjenik ministra finansija i trezora BiH Hazim Rančić.

Riječ je o visokim funkcionerima SDA koji su i u proteklom periodu obnašali značajne funkcije. Branković je bivši predsjednik Vlade FBiH, Mahmutović je aktuelni predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a, Pivić je i trenutno zamjenik ministra pravde BiH dok je Rančić u prošlom mandatu bio zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

S obzirom na to da je već poznato da će Fahrudin Radončić biti novi ministar bezbjednosti BiH, a Sifet Podžić novi ministar odbrane BiH definitivno se može reći kako je poznat kompletan novi saziv Savjeta ministara BiH kojim će predsjedavati Zoran Tegeltija iz SNSD-a.

Klix

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

BiHZoran TegeltijaSavjet ministara BiH