SDS traži raspuštanje Skupštine opštine Teslić

Subota, 12.10.2019., 16:51Subota, 12.10.2019., 15:04

Konferencija lokalne samouprave SDS-a (KOLOS) traži da se bez odgađanja na dnevni red Narodne skupštine Republike Srpske uvrsti tačka raspuštanja lokalnog parlamenta u Tesliću i da se poštuje Zakon o lokalnoj samoupravi.

Iz SDS-a navode da daju podršku načelniku opštine Teslić Milanu Miličeviću u “borbi za poštovanje Zakona o lokalnoj samoupravi nakon referenduma za njegov opoziv koji je sproveden prije sedam mjeseci”.

KOLOS traži da se, u slučaju neuspjeha opoziva načelnika/gradonačelnika, automatski raspuste skupštine opštine/grada bez procedura u Vladi i Narodnoj skupštini Republike Srpske.

– Ako se ne ispoštuje Zakon o lokalnoj samoupravi predlažemo da se on ukine jer se selektivno primjenjuje ili da se izmjeni Glava 12 ovog zakona u kojoj su definisani uslovi raspuštanja skupština opština/gradova – navodi se u saopštenju SDS-a.

Iz ove stranke navode da daju podršku i načelniku opštine Rudo Rati Rajaku u nastojanju da se u Narodnoj skupštini Srpske što prije donese odluka o raspuštanju Skupštine opštine Rudo zbog neuspjelog opoziva načelnika.

KOLOS je tijelo SDS-a koje okuplja načelnike, gradonačelnike i predsjednike Skupština gradova/opština u kojima je SDS na vlasti.

SRNA

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

sdsraspuštanjeskupština opštine