Šesti Jelen kup, u šest gradova RS!

Sportski turnir u malom fudbalu „Jelen kup 2019“  se održava na Trgu Krajine od 08. jula, i to već šestu godinu za redom. Jelen kup se ove godine održava u čak 6 gradova Republike Srpske. Šampioni su već poznati na Palama, u Gradišci i Bijeljini, a pred nama su turniri u Banjoj Luci, Sokocu i Trebinju. Jelen kup karakteriše oko 250 ekipa, 50.000 posjetilaca i više od 1.500 učesnika u ukupno šest gradova.

“Pored toga što nas ove brojke svrstavaju u sami vrh po masovnosti i posjećenosti, ovaj turnir ima višestruki značaj. Mi svake godine postavimo pred sebe društveno odgovorni cilj. Ove godine ćemo zajedno sa pokroviteljima i učesnicima, prikupljena sredstva tokom manifestacije iskoristiti za nabavku sportske opreme za štićenike JU Dom “Rada Vranješević” u Banjaluci. Kotizacija po ekipi, ove godine, iznosi simboličnih 30 KM i sva ta sredstva će biti usmjerena u ovu akciju” rekao je Sergej Močević, predsjednik Udruženja “Centar za edukaciju, omladinu i sport”, koje je organizator ove manifestacije.

Dodao je da organizatori kroz Jelen kup, žele da ožive duh uličnog fudbala, kakav se nekada igrao u društvu, u naselju, ulici, i da pruže podjednaku šansu, svim ljubiteljima ove najvažnije sporedne stvari na svijetu.

“Fudbalski savez Republike Srpske podržava ovakav vid promocije ovog sporta, jer su upravo na ulici stasala neka od najvećih imena u svijetu fudbala” istakao je Goran Ćejić, generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske.

“Mi smo od prvog dana uz ove momke, zaista vjerujemo u kvalitet ovog turnira i zadovoljni smo što Jelen kup opstaje od 2014. godine. Organizatori će našu podršku imati i u narednim godinama”, dodao je Ćejić.

Jelen kup i Jelen pivo na najbolji način doprinose promociji fudbala, istakao je Goran Mišić, u ime kompanije Molson Coors Bosna i Hercegovina i brenda Jelen pivo.

„Ovaj brend tradicionalno podržava promociju sporta, a posebno fudbala, jer mi godinama podržavamo i reprezentaciju Srbije. Jednostavno, fudbal i pivo su oduvijek bili savršen spoj“ rekao je Mišić.

Dodaje da je posebno bitan i društveno odogovorni karakter ove manifestacije, što kompanija Molson Coors smatra važnim za uspješno poslovanje.

 

 

Generalni pokrovitelj manifestacije je Jelen pivo, a partner Williams sportske kladionice, koje će i ove godine finansirati učešće na narednim turnirma pobjedničkoj ekipi iz Banjaluke.

Prijave ekipa za sve kategorije se vrše putem sajta www.jelenkup.ba ili na promo štandu, koji je postavljen na Trgu Krajine u Banjaluci svaki dan do 06. jula u periodu od 17:00 do 22:00. Turnir počinje 08. jula i traje sve do 14. jula, kada nas očekuje finale Jelen kup-a u Banjoj Luci.

Pobjedničku ekipu očekuje nagrada od 3.000 KM, a sve posjetioce bogat sadržaj uz brojne nagradne igre.

Komentari