Slijede besplatni ginekološki pregledi u ZU “Medico-S”

BANJALUKA – Interaktivno predavanje o seksualnom i reproduktivnom zdravlju osoba sa poteškoćama u rastu i razvoju održano je u subotu u prostorijama ZU “Medico-S” u Banjaluci.

Ova zdravstvena ustanova u saradnji sa Snežanom Kutlešić-Stević, odbornicom u Skupštini grada Banjaluka, pored predavanja organizovaće i besplatne ginekološke preglede za 20 žena s poteškoćama u rastu u razvoju.

U ZU “Medico-S” navode da će prva grupa od 10 žena ginekološki pregled imati 15. juna.

“Predavanje na temu seksualnog zdravlja osoba s poteškoćama u rastu i razvoju su održale doktorice ginekologije Vesna Ćurić i Danijela Madžar, kao i Jovana Džever, psiholog,  koja je o ovoj temi govorila iz psihološkog ugla”, rekli su u ZU “Medico-S”.

Snežana Kutlešić-Stević rekla je da je na ideju da organizuje ovakvo predavanje došla jer postoji mnogo problema kada je u pitanju reproduktivno zdravlje osoba sa poteškoćama u rastu i razvoju.

“Doktorica Sanja Sibinčić, vlasnica ZU ‘Medico-S’, otvorila je vrata za ove žene i tu smo ne samo organizovali blok predavanja, već ćemo organizovati i ginekološke preglede, jer upravo ova ustanova posjeduje ginekološki sto prilagođen osobama sa invaliditetom”, rekla je Kutlešić-Stevićeva.

Dodala je da je na predavanju bilo 25 žena iz različitih udruženja osoba sa poteškoćama u razvoju ili osoba sa invaliditetom.