SNSD u Istočnom Sarajevu započeo predizbornu kampanju

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i članovi najužeg rukovodstva ove stranke zvanično su danas u Istočnom Sarajevu otvorili predizbornu kampanju za lokalne izbore, na kojoj su promovisani kandidati za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, načelnike gradskih opština Istočnog Sarajeva, kao i kandidati za odbornike.

Kampanja SNSD-a započela je okupljanjem članova, koalicionih partnera i simpatizera ove stranke u Istočnoj Ilidži na šetalištu “Dr Miodrag Lazić”, a prisustvuju joj je potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković, te visoki stranački zvaničnici.

Kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva je Ljubiša Ćosić, kandidat Koalicije “Izgradimo zajedno Istočnu Ilidžu” za načelnika Istočne Ilidže je Nebojša Šešlija, kandidat za načelnika Istočnog Novog Sarajeva je Jovan Katić, Trnova Dragomir Gagović, Sokoca Bojan Koprivica, Pala Boško Jugović i Istočnog Starog grada Mladen Maletić

Kandidati, članovi i pristalice ove strank nosili su brojne rekvizite sa logom SNSD-a, a posebno su bili istaknuti štandovi sa likom Nebojše Šešlije.

Kampanja je, nakon šetnje ulicama Istočne Ilidže, nastavljena u Istočnom Novom Sarajevu, na Trgu Republike Srbije, prigodnim programom.

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da ova politička partija danas započinje pobjednički hod, raširenih ruku, čistog obraza i računa, koji će dovesti do toga da u više od 80 odsto opština u Srpskoj osvoji vlast.

Dodik je na zvaničnom otvaranju predizborne kampanje SNSD-a poručio da je ovaj dan važan za svaku političku partiju koja učestvuje na izborima, te za sve građane Republike Srpske koji su zainteresovani za budućnost.

– Okupljamo se ovdje na Istočnoj Ilidži i svim opštinama danas da bi krenuli u još jedan pobjednički hod koji će dovesti do toga da u više od 80 odsto oština u Srpskoj dobijemo vlast. Okupljamo se za Republiku Srpsku da bismo joj dali novu snagu – naglasio je Dodik.

On je rekao da će SNSD zajedno s Vladom Republike Srpske, institucijama Srpske i najvažnijim funkcionerima Republike graditi svaku opštinu na najbolji mogući način.

– Dokaz za to su opštine u okruženju koje su do sada imale odličnu saradnju sa Vladom Republike Srpske. Način na koji su oni rješavali svoje probleme najbolje govori o tome – poručio je Dodik.

On je istakao da će SNSD u ovu kampanju ući s prezantacijom postignutih rezultata.

– Mi nećemo voditi prljavu kampanju, jer za to nemamo potreba. Nas ne interesuju naši politički protivnici u smislu da im govorimo ono što nije dostojno – naglasio je Dodik, dodajući da će o političkim protivnicima govoriti kao o ukupnoj političkoj pojavi.

Dodik je ponovio da će kampanja SNSD-a biti čista, neopterećena i za ljude koji će biti okupljeni oko Republike Srpske i svake opštine.

– Mi smo zainteresovani da ljudima pokažemo ono što smo radili. Mi imamo sposobnost za to i nesumnjivo je da je sudbina Republike Srpske vezana isključivo za sudbinu SNSD-a, narodno-političku partiju. SNSD neće odustati od svog naroda i svoje Republike Srpske – poručio je Dodik.

On je naglasio da srpski naroda može opstati samo u jedinstvu, okupljen oko Republike Srpske.

– Neka živi Republika Srpska, neka živi Srbija i neka živi srpski narod gdje god se nalazi – poručio je Dodik.

Potpredsjednik SNSD-a izjavila je da je SNSD najjača partija u Republici Srpskoj koja je okrenuta ka jačanju Srpske i koja godinama sprovodi realnu i politiku ozbiljnih procesa.

– SNSD, kao najjača partija u Republici Srpskoj, mnogo godina je na vlasti i dominantan je u svim institucijama. SNSD sprovodi realnu politiku okrenutu prema Srpskoj, ali i lokalnoj zajednici, znajući da ono što je snaga lokalnih zajednica i ono što je snaga jedinstva – to čini jačom Republiku Srpsku – poručila je Cvijanovićeva.

Istakla je da je ponosna na članove SNSD-a koji mnogo godina predano rade, na aktiviste koji pomažu da se sprovede politika SNSD-a na terenu i koji su u stanju da iskomuniciraju glavnu poruku SNSD-a, a to je jaka Republika Srpska.

– Za nju radimo, vodimo svake izbore za Republiku Srpsku. I cilj onoga što se dešava u međuvremenu, između predizbornih kampanja uvijek je – politički stabilna, jaka, funkcionalna, ekonomski održiva, sve jača i razvijenija Republika Srpska, ali i jake lokalne zajednice, kao sastavni dio naše Republike. Ono što je uvijek ostao cilj jeste – ne odustati od Republike Srpske – naglasila je Cvijanovićeva, koja je i predsjednik Republike Srpske.

Prema njenim riječima, SNSD nije partija koja se bavi malim, sitnim pitanjima ili problemima, već ozbiljnim procesima i svi koji su sa njima su dobrodošli da donesu stabilnost Republike Srpske.

Srna

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.