Stanivuković donio dvije bačve piralena pred Gradsku upravu

Srijeda, 3.07.2019., 13:24Srijeda, 3.07.2019., 13:24

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković istakao je danas da se zaražena zemlja iz “Incela” odvozi u Mađir. Stanivuković tvrdi da za to ima neoborive dokaze i da se zemlja zaražena piralenom nalazi u blizini Banjaluke.

Stanivuković je danas sa aktivistima PDP-a donio dvije bačve u kojima se navodno nalazi piralen. On je istakao da ni danas ne znamo šta se desilo u “Incelu” i koliko je zemljište u kurugu banjalučke fabrike zagađeno.

– Da se ove dvije bačve koje smo ovdje stavili izliju piralenom ovdje ispred Gradske uprave i da naredne godine ne bude nikakve reakcije nadležnih da se to sanira, broj ljudi koji bi imali problema sa potomstvom, oboljenjem kože bi se udvostručio – kazao je Stanivuković.

On je dodao da piralen odlaskom u zemlju ide u podzemne vode, a onda u Vrbas i u naše česme. Brzo se širi i u radijusu od 50 kilometara od Banjaluke.

– Šta ćemo sa vatrogascima koji su gasili požar, sa radnicima iz Incela? Trenutno piralena ima 3000 puta više nego što je dozvoljeno. Ovo je opasna stvar, piralen nije razgradiv. I ako jeste, onda je to na veoma visokim temperaturama, a u Banjaluci je 30 stepeni – kazao je Stanivuković.

Stanivuković je pozvao građane Banjaluke da u što većem broju sutra dođu na mirno okupljanje. On je dodao da će sutra biti pokrenuta građanska inicijativa gdje će se skupljati i potpisi da se Trg Krajine vrati građanima.

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

trg krajinepdpdraško stanivukovićGradska upravaparkpiralen