Traže ukidanje policijskog časa u Srpskoj

Ponedjeljak, 18.05.2020., 10:38Ponedjeljak, 18.05.2020., 10:52

Nakon skoro puna dva mjeseca, koliko građani Republike Srpske žive pod policijskim časom, krajnje je vrijeme da isti bude ukinut, saopšteno je iz PDP.

– Za odluku o ukidanju policijskog časa nije potrebno čekati sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, pa naknadno ukidanje, kao što je najavljeno iz Vlade RS, budući da istu može i danas donijeti Republički štab za vanredne situacije, na način kako je ova mjera i uvedena – stoji u saopštenju.

Dodaju da ne postoji niti jedan opravdan razlog da policijski čas ostane na snazi.

– Ni Svjetska zdravstvena organizacija, niti ijedan domaći ili međunarodni stručnjak, nisu naveli da je virus korona opasniji ili da postoji veća mogućnost širenja u određeno doba dana. Uz postojanje važećih epidemioloških mjera zaštite od virusa, ograničenja javnih okupljanja, policijski čas u ovom momentu se može posmatrati samo kao još jedna nepotrebna, a represivna mjera – naglašavaju u saopštenju.

Iz PDP pozivaju Republički štab za vanredne situacije i Vladu Republike Srpske da hitno donese odluku o ukidanju ove mjere koja je odavno postala bespotrebna, uz opravdanu sumnju u smisao i potrebu postojanja policijskog časa i u proteklom periodu.

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

pdppolicijski čas